Viktor Lind som är kock på Scandwich på Mitt Möllan är utvald som en av åtta finalister i Mack SM med Beta Best. Ett mästerverk som beskrivs såhär i Sydsvenskan:
– I botten har den majonnäs med persilja, vitlök och citron. På det har vi bakad lök, lite krispig shiitakesvamp och picklad shiitakesvamp, marinerad fetaost och rödbetor glaserade med soja, vinäger, honung och citron. Sedan toppar vi med svarvade gulbetor, rostad mandel och riven fetaost, berättar Viktor Lind, delägare på Scandwich.
Mackan är vegetarisk och du kan testa den redan nu på Mitt Möllans foodcourt på Claesgatan 8.
Mack-SM arrangeras av Sveriges bagare & Konditorer, d säger att årets bidrag visar en tydlig hållbarhetstrend med lokala råvaror, och förhoppningen är att finalen bjuder på mackupplevelser i världsklass.
Juryn som bedömer mackorna består av:
Juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm
Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer
Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping
Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad
Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå